Et sotenin yanına bu yaz
sıcaklarında ferahlatıcı ve lezzetli bir cacık yapalım. Ben cacığı koyu kıvamlı
seviyorum bu yüzden ya çok az su ekliyorum ya da hiç eklemiyorum. Cacık için
kullandığım yoğurdu da kendim yapıyorum. Bu arada cacık için salatalıkları
bıçakla doğramak yerine rendelemek kokusunun daha iyi ortaya çıkmasını
sağlıyor.
Malzemeler
§
2 su bardağı yoğurt
§
Yarım su bardağı soğuk su(ben kullanmıyorum)
§
Birkaç parça buz
§
2 adet salatalık
§
2 diş sarımsak
§
2 yemek kaşığı zeytinyağı
§
1 çay kaşığı tuz
§
1,5 çay kaşığı kuru nane
§
Yarım çay kaşığı pul biber
İlk iş salatalıklarımızı soyup
rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. Üzerine 2 bardak yoğurdumuzu, suyumuzu ve
buz parçalarını döküp 1 çay kaşığı tuzla beraber dövdüğümüz sarımsakları ve
kuru naneyi ekleyip cacığımızı iyice karıştırıyoruz.
Son olarak cacıkları kaselere pay edip üzerlerine zeytinyağı gezdirip pul biberimizi serpiyoruz ve cacığımız yemeye hazır. Afiyet olsun.
Cacık servise hazır. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder