15 Ağustos 2015 Cumartesi

Vişne Suyu Tarifi



Hazır meyve suyunu çok tercih etmem ama içeceksem de illaki Vişne Suyu olmalıdır, hazır vişnenin zamanı geçmemişken kendi vişne suyumuzu kendimiz yapalım. Hazır vişne suyundan çok daha lezzetli olan içeceğimizin yapımı da oldukça basit. 




Hazırlayacağımız vişne konsantresini canınızın istediğinde su ile karıştırıp vişne suyunuzu şipşak hazır edebilirsiniz. Ben 1 ölçü vişne konsantresi ile 2 ölçü suyu karıştırıyorum, siz damak tadınıza göre oranları ayarlarsınız artık. Aşağıdaki ölçülerle tam 2 litre konsantre vişne suyu çıktı.




Vişne suyunu kaynatırken üzerinde biriken köpükleri süzgeç ile almayı unutmayın. Süzdüğümüz vişne tanelerini atlayıp onlardan vişneli muhallebi, vişneli pasta vs. yapabilirsiniz.



Konsantre vişne suyunu plastik bir bardakta su ile karıştırdıktan sonra içine çay kaşığı koyup dondurucuda dondurup Eskimo olarak da tüketebilirsiniz ya da soda ile konsantre vişne suyunu soda ile karıştırıp Vişneli Soda da yapabilirsiniz.

Vişne Suyu Tarifi:

Malzemeler:
  • 2 kg vişne
  • 2 litre su
  • 1 kg şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • Yarın çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:

  1. Vişneleri saplarından ayıklayıp iyice yıkıyoruz.
  2. Ayıklanan vişneleri 2 litre su ile vişneler çatlayıp rengini suya verene kadar(yaklaşık 30 dakika) kaynatıyoruz.
  3. Vişnelerimiz çatladıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  4. Karanfilleri ekleyip 1 saat kadar bekliyoruz.
  5. Vişneleri süzüp vişne suyunu ocağa alıyoruz ve içine 1 kg şekeri ekliyoruz.
  6. Vişne suyu karışımını cıvık pekmez kıvamı alana kadar 45-50 dakika kadar kaynatıyoruz.
  7. Ocağın altını kapatmadan hemen önce limon tuzunu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
  8. Soğuyan konsantre vişne suyunu kavanozlara doldurup buzdolabına kaldırıyoruz ve kullanacağımız zaman suyla karıştırıp içiyoruz.
  9. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder