Etli Bursa domates bitmeden havalar da iyiyken biz de domates kurutalım dedik ve havaların da iyi gitmesiyle çok iyi sonuç aldık.
Güneşte Domates Kurutması Tarifi
Malzemeler
- Bursa domates
- Kaya tuzu
Yapılışı
- Domatesleri yıkayıp kurulayalım.
- Kuruttuğumuz domatesleri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım(çekirdekli kısmı çıkarmazsa kuruma süresi uzayabilir)
- Tepsiye dizdiğimiz domateslerin üzerine kaya tuzu serpip evinizin güneş alan balkonuna yada dama tepsiyi koyuyoruz.
- Eğer dama koyuyorsanız akşam çiğ yağmasına karşı tepsiyi içeriye alıyoruz.
- Havaya bağlı olarak 4-5 günde domateslerimiz tamamen kuruyacaktır.
- En son gün tepsiden aldığımız domatesleri 75 dereceye ayarladığımız fırında 1 saat tutup kalan son nemini atmalarınız sağlıyoruz.
- Domatesleri poşete koyup istediğimiz zaman öncesinde sıcak suya koyup biraz yumuşamalarını sağlayıp sonrasında tüketiyoruz.
- Afiyet olsun.
Tebrikler çok güzel görünüyor
YanıtlaSil