7 Ekim 2016 Cuma

Güneşte Domates Kurutması

Yaz bitti sonbahar Çukurova için geçerli olmasa da yüzünü iyiden iyiye göstermeye başladı. Kış hazırlıkları da pek çok evde bitti bittiyor. Buralarda yaz rutubeti çok yüksek olduğu için eylül ayının ortasında sonra düşen rutubet sonrası sebze kurutulabiliyoruz(yine de bir miktar küflenebiliyor). Kurutulan bu domateslerle de kahvaltıda yemek için ya da meze olarak harika domates salatası yapıyoruz.







Etli Bursa domates bitmeden havalar da iyiyken biz de domates kurutalım dedik ve havaların da iyi gitmesiyle çok iyi sonuç aldık.




Güneşte Domates Kurutması Tarifi

Malzemeler


  • Bursa domates
  • Kaya tuzu
Yapılışı

  • Domatesleri yıkayıp kurulayalım.
  • Kuruttuğumuz domatesleri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım(çekirdekli kısmı çıkarmazsa kuruma süresi uzayabilir)
  • Tepsiye dizdiğimiz domateslerin üzerine kaya tuzu serpip evinizin güneş alan balkonuna yada dama tepsiyi koyuyoruz.
  • Eğer dama koyuyorsanız akşam çiğ yağmasına karşı tepsiyi içeriye alıyoruz.
  • Havaya bağlı olarak 4-5 günde domateslerimiz tamamen kuruyacaktır.
  • En son gün tepsiden aldığımız domatesleri 75 dereceye ayarladığımız fırında 1 saat tutup kalan son nemini atmalarınız sağlıyoruz.
  • Domatesleri poşete koyup istediğimiz zaman öncesinde sıcak suya koyup biraz yumuşamalarını sağlayıp sonrasında tüketiyoruz.
  • Afiyet olsun.



1 yorum: